Detaylı bilgi için… Kadın Kooperatifleri İletişim ve Destek Merkezi
Eğitim Programları : Kadınların gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları konularda (liderlik ve örgütlenme, finansal okuryazarlık, bilgisayar ve internet kullanımı, girişimcilik, mahalle anneliği, çocuk gelişimi ve eğitimi, v.s.) bilgilerini ve kolektif liderlik becerilerini güçlendirmek üzere eğitimler organize ediyor. Eğitim programları KEDV’den eğitici eğitimi alan yerel kadın grupları/kooperatifleri tarafından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde uygulanıyor. KEDV eğitim uygulayan gruplara eğitici, teknik altyapı, eğitim materyalleri, raporlama gibi konularda destek sağlıyor. Liderlik ve Örgütlenme Eğitimi kapsamında bugüne kadar 20’nin üzerinde ilde 50’ye yakında ilçede 2500’e yakın kadına ulaşıldı; Bilgisayar ve Internet Kullanımı Eğitimi için 6 ilde 10 kooperatife 24 adet bilgisayar desteği sağlandı; Finansal Okuryazarlık Eğitimi Citibank ve bu alanda deneyimli gönüllülerin desteğiyle yaygınlaştırılıyor.
İnceleme Gezileri : Kadınların ilgilendikleri alanlardaki “iyi uygulamalara” yönelik inceleme gezileri düzenliyor. Erken çocuk eğitimi başlatmak ya da kooperatif kurmak isteyen gruplar başta olmak üzere yeni girişimler başlatan gruplar deneyimli gruplarla buluşturuluyor ve programlı bir biçimde birbirlerinden öğrenmeleri sağlanıyor.
Değişim Toplantıları : Benzer faaliyetlerde bulunan kadın grupları deneyimlerini paylaşmaları için bir araya getiriyor ve yürüttükleri çalışmaları geliştirmeleri, yeni işbirlikleri geliştirmeleri ve programlarını zenginleştirmeleri için fırsat sağlanıyor.
Çok Ortaklı Toplantılar : Kadınların her türlü ortak girişimlerinde yerel düzeyde kabul görmeleri, bilgi ve kaynak paylaşmaları, toplumdaki diğer sektörlerle diyaloglarını geliştirmeleri için belediye ve kamu yöneticileri, özel sektör, üniversite, sivil toplum kuruluşları ile rutin toplantılar düzenleniyor.
Toplumsal Cinsiyet Temelli Yerel Bütçe Sürecine Katılım: KEDV, 2006 yılında Beyoğlu Belediyesi ve Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü işbirliği ve Avrupa Birliği mali desteği ile Türkiye’de ilk kez kamu bütçelerinin toplumsal cinsiyet açısından değerlendirilmesi için bir çalışma yürütmüştür. Bu kapsamda Beyoğlu’nda yaşayan kadınların oluşturduğu Mahalle Komiteleri kanalıyla kadınların ihtiyaç ve öncelikleri tespit edilmiş, Belediye bütçesi kadınların ihtiyaç ve önceliklerine uygunluğu açısından analiz edilmiş ve bunların bütçeye yansıtılması için öneriler geliştirilmiştir. KEDV, bu deneyimini yazılı hale getirmiş ve bir video film hazırlamıştır. Ayrıca hazırladığı eğitim programıyla yerel grupların bu alandaki çalışmalarını desteklemektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder